Peki, bu durum günlük yaşamı nasıl etkileyecek ve vatandaşlar nelere dikkat etmeli?

Güçlü Rüzgarlar ve Yoğun Yağışlar Kapıda

Fırtına Uyarısı: Marmara ve Karadeniz'de Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara ve Batı Karadeniz'de, özellikle yarın öğle saatlerinden itibaren güney yönlerden esen kuvvetli rüzgarların fırtına şeklinde olması bekleniyor. Uzmanlar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi risklere karşı vatandaşları uyardı.

istanbul-valiliginden-firtina-aciklamasi

Kıyı Ege'de Sağanak Tehlikesi

Kıyı Ege bölgesinde ise durum farklı. Yarın öğle saatlerinden sonra başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanağın, akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleri ile Balıkesir'in batı ve güney ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

"Vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor." - Meteoroloji Genel Müdürlüğü

İshakpaşa firtina (4)

Yetkililer, vatandaşları soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme risklerine karşı da dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bu zorlu hava koşullarında güvenliğinizi sağlamak için alınabilecek tedbirler nelerdir ve nasıl hazırlık yapmalısınız?

Alınması Gereken Önlemler ve Tedbirler

Vatandaşlar için en önemli konu, hava durumunu yakından takip etmek ve yetkililerin uyarılarına uymak. Ayrıca, dışarıda bulunulacaksa, güvenli alanlarda kalma ve ani hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olma önem taşıyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR