İsrail'in Gazze Şeridi'nde başlattığı yıkıcı saldırılar, yıllardır süren ablukanın etkisiyle Gazze'deki gıda krizini derinleştiriyor. Filistinli çocuklar, her gün açlıkla nasıl mücadele ediyor?

İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte? İŞKUR'dan Gelecek Meslekler Raporu: Hangi İşler Yükselişte?

Halidi'nin Hikayesi

Filistinli çocuk Halidi ve ailesi, İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk edip güneydeki Refah kentine yerleşmek zorunda kaldılar. Halidi'nin gözünden Gazze'deki gıda krizinin boyutlarına dikkat çekiyoruz.

Yiyecek Bulmakta Zorluk

Halidi, Gazze'de çok az yiyecek bulabildiklerini ve bu ürünlerin fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu söylüyor. Gün boyunca aç kalmamak için bazen ekmeğin sadece çeyreğini yiyorlar.

"Hayatımızı İdame Ettirecek Bir Şeyimiz Yok"

Halidi, özellikle öğlenleri ekmeğin yarısını yediklerini ve buyla gün boyu yetinmeye çalıştıklarını anlatıyor. Ancak yiyecek bulamadıkları günlerde aç yatıyorlar ve yaşam mücadelesi veriyorlar.

Birleşmiş Milletler Raporu

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın raporuna göre, Gazze'nin kuzeyindeki ailelerin çoğu ve güneyindeki ailelerin birçoğu yiyeceksiz günler geçiriyor. İnsani yardımların ulaşmasının engellenmesi, krizi daha da derinleştiriyor.

Kaynak: aa