Avustralya hükümeti meşhur Sydney Opera Evi'ni inşa ederken girdiği mali sıkıntıyı atlatmak için piyango düzenlemişti. Bazil ve Freda Thorne çifti 1 Haziran 1960'da 100.000 sterlin değerindeki piyangoyu kazandılar. Çiftin kimlikleri ve ev adresleri kamuoyuna açıklandı. Bir ay sonra ise çiftin çocukları fidye için kaçırıldı.


7 temmuz 1960'da Stephen Bradley isimli adam, çiftin çocukları Graeme'i evinin yakınlarındayken onu okula bırakmak istediğini söyleyerek kaçırdı ve ailesini arayıp 25.000 sterlin fidye istedi. Paranın ödenmemesi durumunda ise çocuğu "köpek balıklarına yem edeceğini" söyledi.


Fidyeciyi bulmak için polis kamuoyuna duyuru yaptı. Ancak kaçırılma olayından 5 hafta sonra Graeme'in cansız b.edeni bulundu. İncelemelere göre, çocuk kaçırılma esnasında başına aldığı bir yarayla ölmüştü. Stephen Bradley, çocuğun öldüğünü ailesini fidye istemek için aradıktan hemen sonra fark etmişti.

Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü


Çocuğun cansız bedeni, okullarına gitmekte olan üç öğrenci tarafından boş bir arsada keşfedildi. Graeme'in üzerinde hala okul üniforması vardı.
Katil 3 ay sonra yakalandı ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Fakat 1968'de hapishane'de kalp krizi geçirip öldü.

Editör: Fırat Çelik