İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 30 ilde FETÖ'ye yönelik devam eden 'Kıskaç-10' operasyonlarında 91 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele, İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlıklarının koordinasyonunda gerçekleştirildi. Hedef alınan iller arasında İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın ve Van gibi büyükşehirlerin yanı sıra, Edirne, İzmir, Antalya ve diğer birçok il yer aldı.

Genç kadını bıçak zoruyla taksiye bindirip kaçırdı, o anlar kamerada Genç kadını bıçak zoruyla taksiye bindirip kaçırdı, o anlar kamerada

Operasyon kapsamında, FETÖ'nün askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanmasında faaliyet gösterdikleri belirlenen şüpheliler gözaltına alındı. Yerlikaya'nın paylaşımına göre, şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurduğu, örgütsel kripto haberleşme programı ByLock kullanıcıları olduğu ve 2009 KPSS sınav sorularını usulsüz şekilde elde ettikleri tespit edildi. Ayrıca, bazı şüphelilerin FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezaları ile arandığı belirlendi.

Kaynak: Haber Merkezi