29 Mayıs 1453, İstanbul'un fetih tarihidir ve tarihin en önemli olaylarından biridir.

21 yaşındaki Sultan Mehmed'in çocukluktan itibaren hayalidir İstanbul'u almak.

Ders-1:Çocuklarımızın hayalleri, hedefleri, 'KIZIL ELMA'sı olmalıdır.

6 Nisan-29 Mayıs arasındaki uzun kuşatma sırasında;zor anlar yaşanmış,bazıları vazgeçelim bu işten demiş ama Sultan Mehmed bu fikirlere şiddetle karşı çıkmıştır.

Ders-2: Hedeflerimize ulaşmak için sabırlı ve KARARLI olmalıyız.

Bizans'a, Avrupalı devletlerden yardım gerçtiren gemiler, Marmara denizinde Osmanlı gemilerini atlatarak Haliç'e girer.Bu başarısızlığı haber alan Sultan Mehmed atını denize sürer ve şöyle der: YA BEN İSTANBUL'U ALIRIM YA İSTANBUL BENİ ALIR.

Ders-3:Bazen davanız için ÖLÜMÜ GÖZE ALMALIYIZ.

İstanbul, Sultan II.Mehmed'den önce, değişik milletler tarafından, 30 kereden fazla kuşatılmış ama almayı başaran olmamıştır.Zira surları çok sağlamdır ve o surları yıkabilecek bir teknoloji yoktur.Sultan Mehmed,o surları yıkabilecek güçteki ŞAHİ toplarını yaptırmıştır ve surları yıkmayı başarmıştır.

Ders-4: TEKNOLOJİYE SAHİP OLMAK HEDEFLERİNİZE ULAŞMANIZ için çok önemlidir.

Sultan Mehmed'in, AKŞEMSEDDİN,MOLLA GÜRANİ gibi çok değerli hocaları vardır ve şehzadeliğinden itibaren çok iyi bir eğitim almıştır.6 yabancı dil bilen,havan topunu icat edecek kadar mühendislik bilgisine sahip, dünya siyasetini, idareciliği çok iyi bilen bir padişahtır.

Ders-5: Tarihe damga vurmak için;OKUmak,BİLGİYLE DONANMAK gerekir.

Ders-6:Büyük şahsiyetlerin arkasında onları yetiştiren BÜYÜK ALİMLER-Hocalar vardır.

Sultan Mehmed'i, İstanbul'u almak için, en çok isteklendiren şey PEYGAMBERİMİZİN HADİS-İ ŞERİFİDİR: "İstanbul mutlaka fetholunacaktır.Onu fetheden komutan ne güzel komutan,ordu ne güzel ordudur." Peygamberin övdüğü kişiler olmak için pek çok İslam devleti İstanbul'u kuşatmıştır Hicret sonrasında, Peygamberimiz'i evinde yaklaşık 7 ay misafir eden EYYUB El-ENSARİ'yi,90 yaşını aşmış olmasına rağmen, İslam ordusuyla birlikte İstanbul kuşatmasına getiren şey işte bu kişilerden biri olma isteğidir.

Ders-7: Milletlerin inançları, milletlere güç verir.

Ders-8: Başarılamayanı başaran, Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan ATALARIMIZLA GURUR DUYMALIYIZ.Osmanlı hakkında, Batılıların ağzıyla konuşmamalıyız.

Ders-9: Sadece İSTEMEK YETMEZ, EMEK VERMEK LAZIM, varsa bir amacınız.

Türkler'in (doğal olarakta İslamiyet'in) ANADOLU'da KALICI olabilmesi ve Avrupa'ya ilerlemesi,Osmanlı'nın bir dünya devleti olması, 1000 YILLIK BİZANS'ın(Doğu Roma) tarihten silinmesi,surları yıkan topların Avrupa'da kullanılmasıyla FEODALİTE rejiminin çökmesi gibi çok önemli sonuçları olmuştur İstanbul'un fethi.Bu yüzdende ORTAÇAĞ'I KAPATMIŞ ve YENİÇAĞ'ı başlatmıştır.

Ders-10 :Biz büyük bir milletiz.BATIKAFALILIK yapıp aşağılık kompleksine kapılmayalım.Tarihimiz şanla doludur bizim.

Ders-11: Ortaçağ bizim için değil batılılar için karanlık bir çağdır.Batı gözlüğüyle bakmayalım tarihe.

Sultan Mehmed, İstanbul'u fethedince FATİH ünvanını almıştır.Yaptığı fetihlerle Osmanlı'yı cihan drvleyi yapmıştır.İslam'ı Avrupa'dan,Kırım'a, Bosna'dan Trabzon'a kadar yaymıştır.

Ders-12: Fatih'in ve Osmanlı'nın amacı;İslamiyet'i(İLAYI KELİMETULLAH) yeryüzüne yaymaktı.

Sultan Mehmed;yürüyen kuleler yaptırmış, Avrupa'dan gelecek yardımları engellemek için boğaza , ANADOLU HİSARI'nın karşısına ( Bunu aha önce iki kez İstanbul'kuşatan Yıldırım Bayezid yaptırmıştı) RUMELİ HİSARI'nı yaptırmış,Marmara ve Karadeniz'e donanma çıkarmış, velhasıl tüm tedbirleri alıp tüm hazırlıkları yapmıştır.

Bizimde tüm Müslümanları gözeten amaçlarımız, hayallerimiz olmalıdır.

Fetihten sonra İstanbul'da, yıkılana kadar tüm Osmanlı coğrafyasında;Rum, Ermeni, Yahudi, Bulgar, vb..(72 millet yaşardı Osmanlı'da) halkların tamamına dinlerini, kültürlerini yaşama konusunda,sözde değil özde özgürlük verilmiştir.

Ders-13: Osmanlı bir özgürlükler ülkesidir.Özgürlük, insaniyet batılıların icadı değildir.Batılılar'ın İSLAMİYET'E ve TÜRKLER'E OLAN NEFRETİNİN etkisinde kalıp atalarımıza iftira atmayalım.

Biraz daha evde kalalım,ama evde boş kalmayalım, mesela tarihimizi OKUyalım.