1855 yılında Bursa'da yaşanan depremin izlerini süren Doğa Hareketleri Araştırma Derneği, yaptığı araştırmalarda Manyas Gölü'nden başlayarak sırasıyla Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsü, Yenişehir ve İnegöl'de yerleşim biriminden geçtiği düşünülen bir fay hattının varlığı hakkında bilgiler elde etti.

9 KİŞİLİK EKİP HAZIR

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) iş birliğiyle ilçede fay arama çalışmalarına başlandı. İlçeye bağlı Ürünlü mevkiinde 9 kişilik ekip, 1 ay boyunca bölgede fay olup olmadığını araştıracak.

FAY HARİTASI ÇIKARILDI

MTA'nın diri fay haritasının yeni bittiğini ifade eden Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Yönetim Kurulu Üyesi Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu,

"Bursa ve çevresini etkileyen 1855 yılında meydana gelen 2 depremden yola çıkarak fayın yerini belirleme çalışmasına başladık. Bu tarafta ne olduğunu bilmiyoruz."

BİN METRE AŞAĞISI

"Yaklaşık bin metreye kadar ulaşacağımızı düşünüyorum. Yaklaşık bin metreden yansıma alıp fayın varlığını belirleyeceğiz.

Kırmızı et üretiminde artış! Kırmızı et üretiminde artış!

1855 yılında kırılan fayın yerinin belirlenmesi hususunda önemli bir çalışmaya başladık. Bu kırılmayı yapacak 7 büyüklüğündeki deprem riskinin sezimanların altında olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.