İstanbul'un tarihi Fatih Camii'nde meydana gelen üzücü olayda, cami imamı Galip Usta hocaya ve cemaat mensubu Bilal Erdem'e karşı gerçekleştirilen saldırı, toplumda büyük infial yarattı. Saldırının ardından açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, olayı şiddetle kınayarak, sorumluların adalet önüne çıkarılacağını belirtti.

O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi

Cami cemaatinin huzur içinde ibadet etmeye devam edebilmesi için her türlü tedbirin alınacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Fatih Camii'nde gerçekleşen menfur saldırıyı kınıyor, cami imamı Galip Usta hocamıza ve cemaat mensubu Bilal Erdem'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu tür saldırılar, toplumumuzun birlik ve beraberliğine zarar vermektedir. İbadet yerlerine yönelik yapılan saldırılar, asla kabul edilemez. Bu olayın failleri hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmış olup, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz."

Aynı zamanda açıklamada, saldırıya uğrayan imam hatip ve cemaat mensubuna acil şifalar dileyerek, toplumun birlik ve beraberliği için dua edildiği belirtildi. Olayın detaylı bir şekilde araştırılacağı ve sorumluların en kısa sürede adalete teslim edileceği vurgulanarak, toplumun bu tür olaylara karşı duyarlı olması ve dayanışma içinde olması çağrısında bulunuldu.

Editör: İHSAN KURAN