İhracat Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor Mu? İnegöl'deki Gerçek İhracat Rakamlar Ne? İhracat Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor Mu? İnegöl'deki Gerçek İhracat Rakamlar Ne?

Ticaret Bakanlığı, otomotiv, emlak ve gıda sektörlerinde gerçekleştirdiği kapsamlı denetimler sonucunda fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede etkileyici bir başarı elde etti. 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilen 18 bin 780 denetimde tespit edilen olumsuzluklar sonucunda toplamda 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uygulandı.

Fahiş fiyat ve stokçuluğa 602 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı'nın özellikle otomotiv, emlak ve gıda sektörlerinde yaptığı denetimler, piyasalarda adil bir ticaret ortamının korunması amacını taşıyor. Tüketicilerin hakları ve menfaatlerinin korunması adına yapılan denetimlerde, sözleşmelere uyulmaması, haksız ticari uygulamalar, fiyat etiketi aykırılıkları ve güvensiz ürünler gibi konularda 842 milyon 402 bin 406 TL idari para cezası kesildi.

Fahiş fiyat ve stokçuluğa 602 milyon lira ceza

Ayrıca, Rekabet Kurulu tarafından da bilişim teknolojileri ve platform hizmetleri başta olmak üzere sağlık hizmetleri, lojistik, kültür-sanat eğlence, altyapı hizmetleri gibi birçok sektörde rekabet hukukuna uymayan eylemlere karşı 2 milyar 664 milyon 688 bin 744 TL idari para cezası verildi.

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Piyasalarımızda adil ticaret ortamının sağlanması, tüketicilerimizin hakları ve menfaatlerinin korunması amacıyla çalışmalarımız 2024 yılında da devam edecektir" vurgusu yapıldı.

Editör: İHSAN KURAN