Facebook Marketplace üzerinden yapılan araç satış ilanları, Türkiye'de yeni getirilen kimlik doğrulama sistemine uyum sağlayamayınca durduruldu ve mevcut ilanlar kaldırılmaya başlandı.

Bu Fiyatlar Sizi Şaşırtabilir:  Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları Nisan Ayında Rekor Kırdı! Bu Fiyatlar Sizi Şaşırtabilir:  Sıfır Kilometre Otomobil Fiyatları Nisan Ayında Rekor Kırdı!

 Sosyal medya devi Facebook, Türkiye'de yürürlüğe giren yeni yasal düzenlemeler doğrultusunda Marketplace üzerinden araç satış ilanlarını durdurdu. Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen kimlik doğrulama sistemi, bu değişikliğin başlıca nedeni oldu. Halihazırda yayında olan ilanlar ise kaldırılmaya başlandı, bu durum özellikle İnegöl bölgesindeki araç alım-satım işleri yapanları etkiledi.

Facebook-Marketplace Üzerindeki Yeni Düzenlemeler

Ticaret Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), ilan platformlarına kimlik doğrulaması yapma zorunluluğu getirdi. Facebook, bu sisteme entegre oluncaya kadar yeni taşıt ve emlak ilanlarının yayınını durdurma kararı aldı.

İnegöl'deki İlanlar da Etkilendi

İnegöl bölgesinde de sosyal medya üzerinden yapılan araç satış ilanları, bu yeni yasal düzenlemeler sebebiyle kaldırılmaya başlandı. Bir araç alım sayfasında, "Görünüşe göre bu ilan, yeni yasal düzenlemeler nedeniyle Türkiye’deki Marketplace'te artık desteklenmeyen bir araç ilanı" şeklinde bir uyarı yer aldı.

Editör: Fırat Çelik