Facebook ve Instagram, reklam görmek istemeyen kullanıcılara yönelik yeni ve devrimsel bir hizmet sunuyor: Ücretli reklamsız abonelik. Avrupa Birliği genelinde kullanıma sunulan bu hizmet, sosyal medya deneyimini nasıl değiştirecek? Reklamsız bir dünya mümkün mü?

vivo X100 Ultra, kamerasıyla çağ atlatacak! vivo X100 Ultra, kamerasıyla çağ atlatacak!

Meta'nın Yeni Hamlesi: Reklamsız Abonelik

Meta, Facebook ve Instagram kullanıcılarının artık reklamlardan kurtulabileceği yeni bir abonelik modelini duyurdu. Bu hizmet, ayda 9,99 Euro'dan başlayan fiyatlarla Avrupa Birliği genelinde erişilebilir olacak. Bu adım, kullanıcıların reklam ve veri toplama uygulamaları konusundaki endişelerine yanıt veriyor.

Gizlilik Odaklı Yaklaşım

Meta'nın bu yeni abonelik modeli, Avrupa'daki Dijital Piyasalar Yasası ve GDPR gibi veri yasalarına uyumu artırma çabasını yansıtıyor. Kullanıcılara reklam hedefleme ve veri toplama uygulamalarına karşı bir seçenek sunarak, gizlilik haklarını ön plana çıkarıyor.

Ücretsiz ve Ücretli Hizmetler Arasındaki Fark

Meta'nın bu hizmeti sunmasına rağmen, platformlarında hâlâ ücretsiz ve reklam içeren bir deneyim de sunulacak. Kullanıcılar, reklam tercihlerini ayarlayarak kendi deneyimlerini özelleştirebilecekler.

Kimler Faydalanabilecek?

Bu reklamsız abonelik servisi şu an için sadece Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre'de yaşayan 18 yaş ve üzeri kullanıcılar için geçerli. Ayrıca, bu abonelik bir hesaptan diğer bağlı hesaplara da uygulanabilecek.