Emeklilere Yeni Refah Paketi Geliyor! Emeklilere Yeni Refah Paketi Geliyor!

Kumluca ilçesinde yaşayan Ertan Parçaoğlu, 3 yıl önce domates seralarını mango serasına dönüştürerek büyük bir değişime imza attı. 4 dönümlük alanda yetiştirdiği yaklaşık 300 mango ağacı ile şimdi meyve hasadı yapmaya başlayan Parçaoğlu, bu tropikal meyveden yüksek gelir elde ediyor. Mango yetiştiriciliğinin zorlukları ve kazançları neler?

8-jt1l.jpg

Mango Yetiştiriciliğinin Maliyeti ve Kazancı

Ertan Parçaoğlu, mango fidanlarının yüksek maliyetine ve sabır gerektiren bir süreç olduğuna dikkat çekiyor. Aşılı fidanların tanesi 500 ile 1000 TL arasında değişirken, yeni dikilen 4 dönümlük alana 250 bin TL yatırım yapıldı. Mango yetiştiriciliği, ancak uzun vadeli planlama ve sabırla kazanç getirebiliyor.

6-ojy5.jpg

Verim ve Hasat Süreci

Parçaoğlu, 3 yıl önce diktiği mango ağaçlarının bu yıl 1-1,5 ton meyve vermesini bekliyor. Mango ağaçları 10 yaşına geldiğinde 50 kilogram meyve verebiliyor ve 10 ile 150 yaş arası en verimli dönemleri oluyor. Mango yetiştiriciliği, uzun ömürlü ve sürekli gelir sağlayan bir yatırım olarak dikkat çekiyor.

"Mango her ortamda yetişmez. Bahçem 470 rakımda ve seram güneş alıyor. Dikerken masraflı ama sonrasında sebze gibi fazla masraf gerektirmiyor." - Ertan Parçaoğlu

11-amtg.jpg

Ertan Parçaoğlu, mango yetiştiriciliğinin başarısının, seranın konumu ve iklim şartlarına bağlı olduğunu vurguluyor. Ayrıca, mango meyvesinin nemli ortamları sevdiğini ve serada yüksek nem oranının meyve kalitesini artırdığını belirtiyor.

Editör: Abdullah Argun