Bakan Işıkhan, açıklamasında ev hanımlarının sigorta primlerinin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağını belirtti. 

Emeklilik İçin Gerekli Koşullar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigortalı bir işte çalışmayan ev hanımlarının da emekli olabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Orta Vadeli Program kapsamında, ev hanımlarının anne olmak, çocuk sayısı, sigortalı bir işte çalışan annelere yıpranma payı verilmesi hususlarında çalışmalar düzenlediklerini belirtti.

Ayrıca, ev hanımlarının emekli olabilmesi adına, normalde ödenmesi gereken sigorta priminin üçte birin devlet tarafından ödenecek.

Ev hanımları doğum borçlanması, vergisiz esnaflık ve isteğe bağlı sigorta ile emekli olma şansını yakalayabiliyor. İsteğe bağlı sigorta başlangıcı için 18 yaşını doldurmak, sigorta zorunluluğu olan işlerde çalışmamak yeterlidir.

Bu çalışma neticesinde, sosyal güvencesi ve primi bulunmayan ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta sistemine dâhil olmasına yardımcı olunacak. Böylece daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler.

Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...

Editör: Umut Gökdaş