Kadınların iş ve aile hayatında karşılaştıkları zorluklara çözüm olacak esnek çalışma modeli hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan önemli açıklamalar geldi. Bakan Göktaş, kadınların güçlenmesi, ayrımcılığa ve şiddete karşı 'sıfır tolerans' ilkesi ve esnek çalışma modeli gibi konularda kapsamlı bilgi verdi. İşte ayrıntılar...

Kadınlar İçin Esnek Çalışma ve Destek

Bakan Göktaş, kamu ve özel sektörde kadınların iş ve aile hayatı arasında bir tercih yapmak zorunda kalmamaları için esnek çalışma modeli üzerinde çalıştıklarını belirtti. "Kadınlar aile ve iş hayatı arasında tercih yapmak zorunda kalmayacak." diyerek bu modelin kadınların yaşam kalitesini artıracağının altını çizdi.

Kahramanmaraş’ta Depremde 52 Kişiye Mezar Olmuştu: Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler Kahramanmaraş’ta Depremde 52 Kişiye Mezar Olmuştu: Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler

Evde Bakım ve Kreş İmkanları Artırılacak

Göktaş, evde bakım ve kreş imkanlarının geliştirilmesi yönünde de adımlar atılacağını açıkladı. Bu gelişmeler, kadınların iş hayatına daha aktif katılımını ve çocukların daha kaliteli bakım hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacak. 

Kadın Dayanışması ve Şiddete Sıfır Tolerans

Göktaş, kadın dayanışmasının önemine vurgu yaparak sendika kurma ve üye olma hakkının savunulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, "Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." diyerek şiddetin her türlüsünü ele alacak bütüncül bir yaklaşımın benimsendiğini ifade etti.

Editör: Umut Gökdaş