Kahramanmaraş'ta yaşayan 77 yaşındaki Hacı Ahmet İnce, eşi Zeliha İnce'nin soğuk kış günlerinde üşümemesi için evlerindeki sobanın borularını zikzak şeklinde döşedi.

Bu ilginç ve etkili çözüm, yerel halk arasında hayranlık uyandırdı. İnce'nin üreticiliği, aşk ve özverinin sıcak bir örneğini sunuyor.

Sobanın Sıra Dışı Yolculuğu: Eşini Düşünen Adamın Hikayesi

Yaratıcı Tasarım: Eşinin Rahatı İçin Her Şeyi Düşündü

soba zikzak (1)

Hacı Ahmet İnce, eşinin rahatı için her detayı düşünerek sobanın borularını özenle yerleştirdi. İç içe geçmiş borular, odanın her köşesine eşit ısı dağıtımı sağlayarak Zeliha Hanım'ın ayaklarının daha fazla ısınmasını hedefliyor. İnce, "Kendi kafamdan duvarda çizgi çizdim ve sobayı buna göre kurdum. Eşim artık üşümüyor" diyor.

Yerel Halktan Tam Not: "Biz de Yapalım" Diyerek İlham Aldılar

Hacı Ahmet İnce'nin bu sıra dışı soba kurulumu, komşuları ve yerel halk tarafından büyük ilgi gördü. İnce, "Gelen misafirlerin de hoşuna gidiyor, ‘biz de yapalım’ diyenler var" ifadelerini kullanarak, buluşunun diğer insanlara da ilham kaynağı olduğunu belirtti.

soba zikzak (2)

Deprem timleri hazır kıta Deprem timleri hazır kıta
İnce, “Hava soğudu ve biz de yaşlandığımız için soğuk havalara dayanamıyoruz. Sobayı kurmadan kendi kafamdan duvarda çizgi çizdim. Gidip 700 liraya soba ve borularını aldım.
Bu şekilde kurdum görenler de beğeniyor. Bir oda var ve odanın tamamı normal ısıda. Hanımın ayakları üşüyordu dayanamıyordu soğuğa onun için ben de böyle yaparsam ayakları soba borularına yakın olur düşüncesiyle üşümeyeceğini tahmin ettim ve soba borusunu bu şekilde taktım.
Kendisi de 'eline sağlık çok güzel oldu' diyor. Gelen misafirlerin de hoşuna gidiyor, ‘biz de yapalım’ diyenler var. Kömür, odun her şey yanıyor bacada tütme olmuyor” diye konuştu.

soba zikzak (3)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR