Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahte ve aldatıcı ilanlar konusundaki son açıklaması, otomobil galerici esnafında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu karar, otomobil piyasasında yaşanan istikrarsızlığın önüne geçmek için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Otomobil Piyasası Nefes Alıyor

Sahte İlanlara Yüksek Cezalar Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 1 Kasım tarihinden itibaren sahte ve aldatıcı ilan verenlerin 100 bin liraya kadar idari para cezasıyla cezalandırılacağını açıklaması, Kahramanmaraş’taki galerici esnafları arasında büyük bir sevinç yarattı. Bu kararın, sahte ilanlar nedeniyle şişen otomobil fiyatlarını düşüreceği ve sektörde bir denge sağlayacağı belirtiliyor.

Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı! Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı!
“İşimize yaradı. Vergi veriyoruz, kira veriyoruz, tabela parası veriyoruz. Adam mesela fabrikada çalışıyor, 2 tane, 3 tane yatırımlık araba almış. Biz 300 bin TL yazmışız arabaya, adam 400 bin TL yazmış. Yani adam 3 ay bekletiyor, 300 bin TL’ye alıyor ve 600 bin TL’ye satıyor bu arabayı. Vergi vermiyor ama ben araba başı yüzde 20 vergi veriyorum. Cumhurbaşkanımızın konuşması işe yaradı”

AW042780_02

Prosedürler ve Piyasa Denetimi

Galerici esnafı Mustafa Başkonuş, ilan sitelerinde sahte hesap ve isimle ilan verilmesi durumunda kesilecek cezaların galerici esnafını rahatlattığını belirtti. Bu, piyasada denetim ve düzeni sağlamlaştırma adına önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

“Galerici esnaflarımız biraz rahatlamış durumda. 1 Kasım tarihinden itibaren ilan sitelerine sahte hesapla araç koyanlar, sahte isimle ilan koyanlara 100 bin TL ceza kesileceği söyleniyor. Bu da galerici esnaflarını bir nebze de olsun rahatlattı ve prosedürler uygun bir şekilde devam ediyor. Yetki belgesi, yeterlilik belgesi olmayanlara ilan sitelerinden ilan koyulmayacağı da söyleniyor. Biz bu kararı çok olumlu karşıladık.”

Editör: Umut Gökdaş