Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'un kurtuluşunun 106'ıncı yıl dönümü dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı. Erdoğan, mesajında özellikle Bayburtlu vatandaşlara gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

"Canları pahasına vatanımıza sahip çıkan kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt'un kurtuluşu sırasında gösterilen kahramanlıkları takdirle selamladı. Vatan savunmasında fedakarlıkla görev alan kahramanlara duyduğu minneti ifade eden Erdoğan, Bayburt'un tarihindeki önemli günleri anma ve yaşatma konusundaki kararlılığını vurguladı.

Erdoğan, Bayburt ve Bayburtlu vatandaşların, her seçimde kendisine gösterdikleri güçlü destekten dolayı da teşekkürlerini iletti. Özellikle İstanbul başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşayan Bayburtlu kardeşlerinin rekor oy oranlarıyla destek verdiğini belirten Erdoğan, bu desteğin kendilerini yalnız bırakmadığını ifade etti.

"Bizlere verdikleri güçlü destekle milletimizin iradesini temsil etmeye devam ediyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburtlu vatandaşlara duyduğu sevgi ve minnettarlığı dile getirdi. Aynı zamanda Bayburtlu kardeşlerine gösterdikleri "ahdı vefaları" için teşekkür eden Erdoğan, bu birlikteliğin Türkiye'nin güçlenmesine ve kalkınmasına önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Erdoğan'ın bu duygu dolu mesajı, Bayburt'un kurtuluş yıl dönümü vesilesiyle yaşanan anlamlı bir günü kutlama ve birlik mesajları içermesi bakımından önemli olarak değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla bir video mesaj göndererek, Bayburtlu vatandaşları selamladı ve kahramanları rahmetle andı. Erdoğan, mesajında Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun önemine vurgu yaparak, canları pahasına vatanlarına sahip çıkan kahramanları bir kez daha anma fırsatı buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geldi

Mesajında Bayburtlu vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, duygularını ifade ederek, "Sevgili Bayburtlular, çok değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin vasıtasıyla tüm Bayburtlu kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü tebrik ediyor, canları pahasına vatanımıza sahip çıkan kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ecdadın emaneti olduğunu ve bu mirası ilelebet payidar kılmak için mücadele ettiklerini belirtti. 21 yılı aşan iktidarları döneminde Bayburt başta olmak üzere tüm şehirlere aşkla hizmet ettiklerini ve alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda eksikleri gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Bayburtlu vatandaşların güçlü destekleri için teşekkür ederek, "Bayburt ve Bayburtlu kardeşlerimiz de her seçimde şahsımızı verdikleri güçlü destek ile bizi bu kutlu mücadelemizde yalnız bırakmadı. Rekor oy oranlarıyla bizlere destek veren başta İstanbul olmak üzere ülkemizin farklı yerlerinde yaşayan Bayburtlu kardeşlerimize ahdı vefaları için teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin zorlukları aşarak geldiği noktaya vurgu yapan Erdoğan, Türkiye'nin yüzyılını birlikte inşa edeceklerini ifade etti. 14-28 Mayıs tarihleri arasındaki seçimleri demokrasi şöleni olarak nitelendiren Erdoğan, Türkiye'nin güçlü, müreffeh, özgür ve itibarlı bir ülke olarak gelecek nesillere teslim edilmesini hedeflediklerini söyledi.

Son olarak, Türkiye'ye yönelik sinsi hesapları olan şer odaklarına karşı başarılı bir şekilde durduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Bayburtlulardan AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın belediyecilik ideallerine güçlü destek beklediğini ifade etti ve mesajını, "Rabbim muhabbetimiz ve dayanışmamızı daim eylesin" şeklinde tamamladı.

Editör: İHSAN KURAN