Erdoğan konuşmasında, 11 ilde yapımı tamamlanan 350 bininci konutun anahtarlarını teslim etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Deprem felaketinin ardından devlet ve millet olarak büyük bir sınav verildiğini vurgulayan Erdoğan, “Eylülde 304 bininci konutu teslim etmiştik. Bugün yüzde 78’ini tamamladık, 350 bininci konutumuzun anahtarlarını teslim ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı, yalnızca Adıyaman’da 38 bin konut ve iş yerinin teslim edildiğini dile getirdi.
Yıl sonuna kadar toplam 453 bin bağımsız bölümün hak sahiplerine ulaştırılmasının planlandığını söyleyen Erdoğan, “Biz eserlerimizle, hizmetlerimizle konuşuyoruz. Sosyal konutlara maşallah milletimiz çok yoğun ilgi gösteriyor. Adıyaman’a da 5 bin sosyal konut yapacağız” ifadelerini kullandı.
Deprem bölgesindeki yatırımların hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, tören sırasında vatandaşlara dayanışma ve sabırları için teşekkür etti.





