Bursa

Enver Fatih Karakoç Hoca kimdir?

Renkli bir kariyere ve derin bir kültürel mirasa sahip olan Enver Fatih Karakoç, 63 yaşında hayata veda etti. İşte Karakoç hocanın iz bırakan hayatı...

Abone Ol

Gazeteci, yazar, şair, eğitimci ve bürokrat kimliğiyle tanınan Karakoç'un vefatı, bir dönemin sonunu işaret ediyor.

Enver Fatih Karakoç'un Çok Yönlü Mirası

1961 Gümüşhane doğumlu olan Karakoç, öğrenim hayatına İskenderun'da başlayıp, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olarak eğitim ve kültür alanında önemli adımlar attı.

Gazetecilikten eğitimciliğe, şairlikten bürokrasiye uzanan geniş bir yelpazede hizmet verdi.

 Karaman İmam Hatip Lisesi (1979),

Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1983) mezunu.

1985-1993 yılları İnegöl İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni

Öğretmenlikten Yöneticiliğe

Enver Fatih Karakoç 1985-1993 yılları İnegöl İmam Hatip Lisesi’ndeki öğretmenliği ve Mevlana Kitabevi’ndeki kültürel çalışmaları ile İnegöl’de de sevilen ve iz bırakan bir isimdi.

İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde başladığı öğretmenlik kariyeri, onun toplumla iç içe bir hayat sürmesinin kapılarını araladı.

Medya dünyasına adım atarak Flash TV'de ve OSTİM TV'de önemli roller üstlenmesi, Karakoç'un iletişim becerilerini ve liderlik niteliklerini gözler önüne serdi.

Flash TV'de "Beyaz Masa" ve "Beyaz Sayfa" programlarını hazırlayıp yönetti (1995-98).

2000-2002 arası OSTİM TV (Başkent TV) genel müdürü olarak görev yaptı.

Kültür ve Sanata Katkıları

Yazdığı şiir, hikaye ve makalelerle kültürel alanda da iz bırakan Karakoç, "Âşığım Sana Bursa" adlı eseriyle Türk Sanat Müziği repertuarına girmeyi başardı.

Eserleri arasında yer alan "Ümit Nesli" ve "Cuma Hutbeleri" gibi çalışmalar, onun derin bilgi birikimini ve toplumsal meselelere duyarlılığını yansıtıyor.

 Enver Fatih Karakoç'un hikâye, şiir ve makaleleri Millî Gazete, Vakit, Yeni Dönem, Özlenen Nesil vd. dergi gazetelerde yayımlandı.

Ankara'da aylık Özlenen Nesil ve İmam Hatipli Nesil dergileri (1995-97) ile haftalık Yeni Dönem gazetesini (1998-99, 2003) çıkardı.

Türkiye Yazarlar Birliği (1996 -97 arası genel sekreter) üyesidir.

Toplumsal Hizmetlerdeki Rolü

Bursa Belediyesi'nde görev alarak sosyal hizmetler ve kaynak geliştirme alanlarında önemli katkılarda bulunan Karakoç, toplumun her kesimine dokunan projeleriyle hatırlanacak.

2003’de İskenderun’da bir yıl öğretmenlik yaptı.

2004 Bursa Belediyesi Kütüphane Şube Müdürlüğüne atandı.

2006-2010 Kaynak Geliştirme ve İstekler Daire Başkanlığı, 2010-2011 Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

09 Şubat 2024 tarihinde 63 yaşında Bursa’da vefat etti.

Başkan Alinur Aktaş da  Karakoç'un vefat haberini sosyal medyadan duyurdu, "Değerli öğretmenim, Bursa Büyükşehir Daire Başkanlarımızdan Enver Fatih Karakoç'un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı ali olsun" Bursa Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş
Karakoç, Bursa  Mihraplı Cami’inde  Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Enver Fatih Karakoç, yaşamı boyunca birikimi, karakteri ve eserleriyle unutulmaz bir iz bırakmıştır. Vefatıyla birlikte, onun mirası ve değerleri daha da önem kazanmıştır.

Topluma hizmet etme arzusu, sanat ve edebiyat alanındaki katkıları ile hatırlanacak olan Karakoç, ardında zengin bir kültürel miras bırakmıştır.

Hocamızı gülen yüzü, güçlü hitabeti, eğitim sevdası, girişimci kişiliği, dava aşkı ve lider kişiliği ile hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin! Ruhuna el-Fatiha!

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar