DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı kurslarda eğitim gören 23 yaş üstü engelliler ile Spina Bfida derneği üyesi bedensel engelli çocuk ve gençlerden oluşan gurupların sportif gösterilerinin yer aldığı etkinlikte; Spina Bfida rahatsızlığı bulunan Yasemin Geylan'ın okuduğu bir mektup ve Görme engelli Süleyman Bayhan'ın okuduğu şiirle süslenen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel yaptığı açıklamada;

"10-16 mayıs tarihleri arasında dünyada kutlanan Dünya Engelliler Haftasını kutlamak, engelli kardeşlerimizle bir arada olmak üzere burada hazır bulunan başta Sayın kaymakamımız olmak üzere tüm davetlilere öğrenci ve engelli kardeşlerimiz ile onların ailelerine hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum."

HEDEF; FARKINDALIK OLUŞTURMAK

"Bu gün burada bir dizi etkinlik ve spor yarışmaları izleyeceğiz. Sevgili genç ve çocuk engelli kardeşlerimizin hünerlerini sergiledikleri bu sahneden çıkartacağımız onlara empati kurabilmek ve onların hayatlarını kolaylaştıracak ortamlar oluşturmaya kafamızı yormamız gerektiği hususunda farkındalık sahibi olabilmektir. Buradaki tüm kardeşlerimiz gibi, biz de herkes te birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız, diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi

Çekişmeli Spor yarışmaları ve eğlenceli programın ardından katılan tüm engelliler adına hazırlanan pastayı spina bfidalı çocuklarla birlikte kesen kaymakam Ali Akça program sonunda yaptığı konuşmasında;

"Öncelikle başta burada bulunan ve ülkemizde ve dünyada yaşayan tüm engelli kardeşlerimizin farkındalık haftası olan Dünya Engelliler Haftasını kutluyorum. Bu gün burada tüm ağır imtihan ve şartlarına rağmen yaşama sevincini ve gayretini gösteren engelli kardeşlerimizi izledik. Onların gözlerinde ve yüreklerindeki coşkun sevgiyi ve enerjiyi aldık. Misliyle de mukabele eyledik"

ŞÜKRETMESİNİ BİLMELİYİZ

Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor

"Biraz önce çok güzel, çok duygu yüklü konuşma yapan Yasemin Geylan kardeşimizin duygularını yürekten hissederek kendisinin bunca zor şartlarına rağmen; şükür dolu, minnet ve vefa dolu olmasının, bir çok sağlıklı insanın farkında olmadığı nimetleri tek tek sıralayarak başta kendisine ve tüm sağlıklı organlarına ve kainatın sahibi ve nimetlerin ikram sahibine olan şükrünü, imrenerek dinledik."

"Ben kendisine bu duygu yüklü konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Allah hepimize, her zaman çevremize ve kendimize bu bakış açısıyla bakmayı, sahip olduklarımızın kıymetini bu vesileyle her zaman bilmeyi nasip eylesin." Dedi.

Kutlama programına İlçe Kaymakamı Ali Akça, İlçe jandarma komutanı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, Bursa Gençlik ve Spor İl spor şube Müdürü Abdurrahman Dağlar, İnegöl İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru katıldı.