BAŞARILI AVUKAT

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmesinin ardından 1983'de trafik kazası geçiren Semih Özsaraç, 1994'de stajını tamamlayarak, mesleğe başladı.

Adliye sarayına giriş çıkış ve yol koşullarının engellilere elverişli olmaması üzerine mesleğine ara veren Özsaraç, çok sevdiği avukatlık mesleğine uzun bir adadan sonra 2011 yılında yeniden başladı.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle görüştüğümüz 60 yaşındaki Avukat Semih Özsaraç, başarılı avukatlık mesleğini bizlere anlattı.

Hayatını anlatan Avukat Semih Özsaraç, "Ankara Hukuk fakültesini bitirdikten az bir süre sonra kaza geçirdim. Kaza sonucunda ayaklarım yürüme kabiliyetini kaybetti. 10 yıl boyunca tedavi sürecim oldu. 1994 yılında stajımı yaparak yeniden mesleğime başladım. Hayatın devam ettiğini kavradıktan sonra bununla yaşamayı öğrendim. Ailemin ve çevremin destekleriyle hayata bağlandım. Mesleğime sarıldım. O dönemde bu meslek zorluydu. Adliye sarayına girmek zorunda kalmıştım. Adalet sarayının daha uygun şartlarda olmasıyla böylece mesleğimi hızlı bir şekilde devam ettirmeye başladım."

KADIN MAĞDURLARIN KAHRAMANI

"Bir çok sosyal aktiviteye katılıyorum. Seçimlerde Milletvekili adayı da oldum. Spor kulüplerinde çalıştım. Engellilik, sosyal yaşamı devam ettirmeme engel olmuyor. İhtiyaçlarımı rahatlıkla sağlıyorum. Benim en yakın destekçim elektrikli arabam. Arabasız hiçbir yere gidemem. Aracımla giremediğim yerlere asla zorlayarak girmem, o yerlere gitmeyerek boykot ederim." diye konuştu.

At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı! At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı!

Boşanmak isterken eziyet çeken, dayak yiyen kadınlar üzerinde çok çalışma yaptığını belirten Özsaraç, "Bir yerde onları da engelli olarak görüyorum ve birbirimize yardım etmemiz gerektiğini söylüyorum. Bir çok davayı da kadınlar lehine kazanmış bulunmaktayız. Onların yaşamlarını daha mutlu hale getirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.