Kesim fiyatları düşmeye devam ediyor. Yapılan yoğun ithalat sonuç vermeye başladı. Yayınlanan güncel dana ve kuzu kesim fiyatlarına göre dana yağsız kesim 12 lira, kuzu yağsız kesim fiyatı ise 8 lira geriledi. Kesim fiyatlarındaki düşüş, et fiyatlarına da yansıdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yoğun ithalatı, sonuç vermeye başladı. Kasaplık, kurbanlık ve besilik hayvan ithalatı, kesim fiyatlarını geriletti. UKON tarafından yayınlanan haftalık kesim fiyatlarına göre, dana kesim fiyatı 328 liraya, kuzu kesim fiyatı da 387 liraya geriledi.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, haftalık kesim fiyatlarına göre dana kesim fiyatı 340 liradan 328 liraya, kuzu kesim fiyatı da 387 liradan 379 liraya düştü.

Et fiyatlarındaki gerileme yerli üretimin artmasından değil, ithalattan dolayı geriliyor. Tarım Bakanlığı Et ve Süt Kurumu üzerinden yoğun bir ithalat yapıyor. ESK hem canlı hayvan hem de karkas et ithal ediyor. Kasaplık hayvan ithalatının yanında kurbanlık ithalatının da yapılması iç piyasada kesim fiyatlarını düşürdü.

Kesimfiyat Gencgazete

Kaynak: www.tarimdanhaber.com