İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre; bugün sabah saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısında hafif ticari bir araçla gerçekleştirilen bombalı saldırıda bulunan iki teröristten biri, eylemini gerçekleştirdikten sonra kendini patlattı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazası öncesinde Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında bir araya geldi İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazası öncesinde Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında bir araya geldi

patlama teror (1)

Diğer terörist ise güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Saldırı Detayları

Olayın Seyri

Bakan Yerlikaya'nın aktardığı bilgilere göre saldırı saat 09.30’da meydana geldi. Teröristlerden birinin hemen olay yerinde kendini patlattığını belirtti.

"İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu."

patlama teror (2)

Yaralı Emniyet Mensupları

Saldırı sırasında, iki emniyet mensubunun hafif yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Yaralı personelin sağlık durumları hakkında henüz net bir bilgi verilmedi.

patlama teror (3)

Emniyetin Kararlılığı

Bakan Yerlikaya, olaya dair yaptığı paylaşımda, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceğinin altını çizdi.

patlama teror (4)

"Son teröristin etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladı."

Yetkililer olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatmış durumda. Kamuoyuna daha detaylı bilgilerin ilerleyen saatlerde aktarılması bekleniyor.

patlama teror (5)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR