AK Parti tarafından yapılan açıklamalara göre, emekliye yapılacak ek zam, Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından sonra duyurulacak. Sabah gazetesinin aktardığına göre, emekli maaşlarının eşitlenmesine yönelik olarak iki seçenek masada bulunuyor. İlki, SSK-Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayı itibarıyla yaklaşık yüzde 12 ek artış yapılması ve memur emeklileriyle eşitlenmesi. İkinci seçenek ise, bütçe imkanlarını zorlayacak bir tablo ortaya çıkarsa, ek artışın yıl içinde kademeli olarak yapılması.

Emekli Maaşları Eşitlenecek

Her iki seçenekte de en düşük emekli maaşının diğer emekli maaşları ile eşitlenmesi göz önünde bulundurulacak.

Yapılan çalışmalarla Bağ-Kur ve SSK emeklileri ile memur emeklilerine yapılacak zam oranı yüzde olarak eşitlenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 37.56'lık enflasyon farkı, memur emeklilere yapılan enflasyon artı toplu sözleşme hakkından oluşan yüzde 49.25'lik zamma eşitlenecek. Bu farkın eşitlenmesi için SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 12 civarında bir ek zam yapılması gerekiyor.

Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı

Editör: Umut Gökdaş