Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Almanya'daki Tesla fabrikasına yönelik yapılan yangın saldırısını düzenleyen örgütü sert bir dille eleştirdi. Musk, "Volkan Grubu" adlı "radikal solcu" örgüte atıfta bulunarak, "Bunlar ya aptal ekoteröristler ya da yararlı bir çevresel amacı olmayan kuklaları" dedi. Bu sözlerini, fosil yakıtlı araçların yerine elektrikli araç üretiminin durdurulmasının "çok aptalca" olduğunu belirterek sürdürdü.

Rapor açıklandı... Dünyanın en zengin şehirleri... Rapor açıklandı... Dünyanın en zengin şehirleri...

Almanya'nın Brandenburg eyaleti yetkilileri, olayın elektrik altyapısına yönelik bir saldırı olduğunu belirtirken, bu tür eylemlerin sonuçlarının olacağını ve binlerce insanın temel hizmetlerden mahrum bırakıldığını vurguladılar. Federal Başsavcı'nın soruşturma başlatacağını belirten Brandenburg Eyaleti Başbakanı Dietmar Woidke ise, bu tür saldırıların bir tür terörizm olduğunu ifade etti.

Volkan Grubu, 2019'da Alman hükümeti tarafından "aşırı sol örgüt" olarak tanımlanmıştı. Grup, 2011'den bu yana kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklama saldırıları düzenleyerek dikkat çekmişti. Brandenburg'deki yetkililer, Volkan Grubu'nun iklim hareketinin bir parçası olarak güç kazanmaya çalıştığını belirtirken, örgüt daha önce de çeşitli saldırıları üstlenmişti.

Tesla, Berlin yakınlarındaki fabrikasını genişletme planları yaparken çevreci aktivistlerin hedefi haline gelmişti. Planların çevresel etkileri ve doğaya zarar verme endişeleriyle birlikte, fabrikanın genişlemesi için gereken suyun, kuraklıkla mücadele eden bölge sakinleri için bir sorun oluşturduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz haftalarda, "Tesla'yı Durdurun" adlı bir girişimle yaklaşık 80 aktivist, fabrikanın genişlemesini protesto etmişti. Brandenburg'un Grünheide bölgesinde yapılan oylamada, fabrikanın genişletilmesine karşı oy kullanılmıştı.

Tesla'nın Almanya'daki fabrikasının genişleme planları ve çevresel etkileriyle ilgili tartışmalar devam ederken, Elon Musk'ın açıklamaları da olayın gündemdeki yerini koruyor.

Editör: Fırat Çelik