Rusya'nın en büyük elektronik perakendecilerinden Svyaznoy, ekonomik kriz ve artan yaptırımların baskısı altında iflasını ilan etti. 1995'ten bu yana faaliyet gösteren ve 3 bine yakın mağazası bulunan şirket, binlerce çalışanıyla birlikte mali çıkmaza girdi.

Koronavirüs salgını ve Ukrayna-Rusya çatışmasının tetiklediği ekonomik yaptırımlar, şirketin mali yapısını olumsuz etkiledi. Moskova mahkemesi, şirketin iflasına hükmetti.

Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

Borç Yükü ve Maaş Ödeme Krizi

"Svyaznoy, Alfa-Bank, Sovkombank, RB Faktoring gibi bankalara ve Merlion gibi distribütörlere büyük miktarda borç yükü altında kaldı ve geçen yıl sonbaharda çalışanlara maaşlarını ödeyemedi." - Turkrus Raporu

2022 yılında Svyaznoy'ye karşı banka ve şirketler tarafından 79 dava açıldı. Şirketin borcu toplamda 15 milyar ruble olarak hesaplandı.

Binlerce Çalışanın İşsizlik Tehlikesi

Şirketin kapısına kilit vurmasıyla birlikte binlerce çalışanının işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalması piyasada endişe yarattı.

Küresel Ekonomik Krizin Derinleşmesi

Ukrayna-Rusya çatışmasının tetiklediği ekonomik krizin derinleşmesi, elektronik sektörü gibi büyük pazarları da etkiliyor. Svyaznoy'un iflası, küresel ekonomik endişeleri artırıyor.

Editör: Umut Gökdaş