Türkiye'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekim ayında aylık bazda yüzde 3,43'lük bir artış yaşadığını açıklamıştı. Yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 61,36 olarak gerçekleşmişti.

Ekim ayında yükselişin ardından gözler Kasım ayına çevrildi

4 Aralık Pazartesi günü, Türkiye ekonomisinin belirleyici göstergelerinden biri olan enflasyonla ilgili kasım ayı rakamları paylaşılacak. Kasım ayı enflasyon analizleri için düzenlenen beklenti formu, 15 ekonomistin katılımıyla tamamlandı. Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon tahminlerinin ortalaması yüzde 3,68 olarak belirlendi. Ankete katılan uzmanlara göre, kasım ayı için enflasyon tahminleri en düşük yüzde 3, en yüksek ise yüzde 4,60 arasında değişiyor.

Ekim ayında yükselişin ardından gözler Kasım ayına çevrildi

Kasım ayı enflasyon tahminlerine göre, bir önceki ay yüzde 61,36 olarak açıklanan yıllık enflasyonun yüzde 62,61'e kadar yükselebileceği öngörülüyor. Yıl sonu enflasyon tahmin kasımda yüzde 66,80 olarak değerlendirildi.

Ekim ayında yükselişin ardından gözler Kasım ayına çevrildi

Yılın ikinci yarısında gözlemlenen enflasyon analizleri incelendiğinde, aylık enflasyon verileri temmuzda yüzde 9,49, ağustosta yüzde 9,09, eylülde yüzde 4,75, ekimde ise yüzde 3,43 olarak hesaplanmıştı. Türkiye ekonomisi, enflasyonla mücadele çabalarını sürdürürken, kasım ayı enflasyon rakamları, ekonomik yönetim ve piyasalardaki dalgalanmalar açısından önemli bir referans olacak.

Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın! Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın!

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57