CHP'nin ek motorlu taşıtlar vergisi iptali başvurusu AYM tarafından reddedildi. Peki bu kararın gerekçesi ne? İlk taksit tahsilatında son durum ne?

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik yansımalarını gidermek amacıyla getirilen "ek motorlu taşıtlar vergisi" iptal başvurusu AYM tarafından değerlendirildi. CHP'nin bu konudaki iptal başvurusu, Yüksek Mahkeme tarafından reddedildi.

Deprem Sonrası Ek MTV Kararı

Anayasa'ya Uygunluk Kararı

AYM Genel Kurulu, CHP'nin yaptığı başvuruyu esastan inceledi ve ek motorlu taşıtlar vergisi hükmünün Anayasa'ya uygun olduğuna karar verdi. Bu karar, oy birliği ile alındı.

“Oy birliğiyle alanına kararın gerekçesi daha sonra yazılacak.”

Ek MTV'nin İlk Taksit Tahsilatı

Depremlerden sonra getirilen ek MTV'nin ilk taksit tahsilat rakamları da açıklandı. 2023 yılı Ağustos ve Kasım aylarında iki eşit taksitte tahsil edilen ek MTV'nin ilk taksiti için 13 milyar 157 milyon 597 bin 71 lira toplandı. Bu rakam, beklenen tahsilatın yüzde 87'sine denk geliyor.

Sigara Fiyatlarında Yeni Dönem: En Ucuz Sigara Kaç TL Oldu? Sigara Fiyatlarında Yeni Dönem: En Ucuz Sigara Kaç TL Oldu?

İkinci Taksit ve Hedef

Ek MTV'nin ikinci taksit ödemeleri kasım ayında yapılacak. Bu taksitlerle birlikte toplamda 30 milyar liralık bir gelir hedefleniyor. Şu ana kadar elde edilen 13,2 milyar liralık tahsilat, bu hedefin yüzde 43,8'ine tekabül ediyor.

Editör: Fırat Çelik