Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ehliyet sınavlarında kopya çekilmesini sağlayan bir çeteye yönelik geniş çaplı bir soruşturma yürüttü. 2021 yılından itibaren, özellikle okuma yazma bilmeyen Türk ve Suriye uyruklu vatandaşlara yönelik kopya çekme hizmeti veren çetenin faaliyetleri, çok sayıda ihbar üzerine mercek altına alındı.

İnegöl'deki Operasyonun Detayları: İnegöl'den 12 Kişi Gözaltına Alındı İnegöl'deki Operasyonun Detayları: İnegöl'den 12 Kişi Gözaltına Alındı

Emniyet güçlerinin detaylı takibi sonucu çete lideri Adem S. ve yönetim kadrosu tespit edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, çete yöneticileri için 900 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, çetenin 154 kopya eylemini gerçekleştirdiği ve bu işi ailece meslek haline getirdiği belirtildi.

Çete lideri Adem S.'nin ifadesinde, sınavlarda kullanılan kopya düzeneğinin mikrofon, wi-fi cihazı, düğme görünümlü gizli kamera, kredi kartı görünümlü ses cihazı ve bu ses cihazına bağlı bluetooth kulaklıktan oluştuğunu anlattı. Ayrıca, bazı sürücü kurslarının da bu çeteye müşteri yönlendirdiği iddia edildi.

Kaynak: Haber Merkezi