Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti! Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti!

Sürücü adayları için ehliyet almak artık, giderek daha çok zorlaşıyor ve yükselen maliyetlerle karşı karşıya kalıyor.

Ehliyet almak isteyenler dikkat: Yılbaşından sonra...

Toplam 10 bin lira olan ehliyet kursları, yılbaşından sonra 20 bin liraya kadar çıkacak. Bu durum, ehliyet almak isteyenleri ciddi şekilde zor duruma sokacak.

Ehliyet almak isteyenler dikkat: Yılbaşından sonra...

Son bir yılda sürücü kurslarına yapılan yüksek zamlarla birlikte, sürücü adayların tepkisine sebep olmuştu. Bugünden itibaren ehliyet kurs ücretleri 7.500 liradan başlıyor ve harç ücretleriyle birlikte toplam 10 bin liraya kadar çıkıyor. 2024 yılından itibaren harç ve kurs ücretlerine beklenen zam, toplam fiyat 20 bin lirayı geçecek.

Sürücü kursları, maliyetlerin giderek yükseldiğine dikkat çekerek, akaryakıt da, çalışan ücretleri vergiler, kiralar, faturalar ve araç bakım masraflarının yükseldiğini söylüyor. Kurs fiyatlarının yeterince artmadığını söylüyorlar.

Olcay Sürücü Kursu sahibi Ramazan Soydaş, maliyetlerin giderek yükselmesinin yanı sıra kullanılan araçların aşırı yorulduğunu, acemi sürücülerin araçlara zarar verebileceğini ve bu nedenle ek maliyetlerin ortaya çıktığını söylüyor.

Sürücü adayları sadece maliyet artışlarından değil, aynı zamanda sürücü kurslarında yaşanan olumsuz yönde deneyimlerden de şikayetçi. Süleyman Canoluk, sadece kursa 8 bin lira ödediğini fakat bilinçli bir şekilde direksiyon sınavından bırakıldığını iddia ediyor.

Canoluk, "Direksiyon hocaları mobbing uyguluyor. Bir kez daha kursa yazdırmak için bilinçli sınavdan bırakılıyor" diyerek, sürücü adaylarının eğitim sürecinde yaşamış olduğu sorunlara dikkatleri çekiyor. Kurs ücretlerin yüksekliğinden dolayı kredi çekmek zorunda kalan sürücü adayları, destek taleplerini bir kez daha dile getiriyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57