Projenin finali, düzenlenen programla yapıldı. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programda; projede emeği geçen öğretmen ile öğrencilere madalya ve plaketleri takdim edildi.

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nusret Şahin yaptığı açıklamada;

"Şükrünaili Paşa İlkokulu ile birlikte anlamlı bir projeye imza attık. Bu projede amacımız görme engelli bireylerin, eğitim fırsatlarından eşit bir şekilde faydalanmaları ve yardımcı olmayı amaç edindik. Öğretmenlerimiz ve öğrencililerimiz Eylül ayından itibaren yoğun bir şekilde çalıştılar."

"Çok kalitesi eğitim materyalleri ortaya koydular. Bu çalışmalar kolay olmadı. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarda olmazsa olmazımızı öğrencilerimiz onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Şükrünaili Paşa İlkokulu Özgür Gümüş ise "Bu yıl engellileri ile ilgili 2. projemiz. 2 projemizde de lise düzeyinde okullar ile çalıştık. Ben bu duyarlılıklarından dolayı Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Müdürümüz nezdinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu işler gönül işidir. Öncelikli amacımız materyal kazandırmak falan değildi siz gençlerden, diğer engelliler ile ilgili bakış açılarını değiştirmekti."

"Ben bu görme engelli sınıflarını okulumuzda açtığımız zaman hiçbir fikrim yoktu, yılsonunda Braille alfabesi ile okuma yazmayı öğrendiler. Yüksek düzeyde İngilizce konuşmaya başladılar. Şu kanıyı edindim, demek ki eğitim öğretim engel tanımıyor. Bizim amacımız taş atarak dalga oluşturmak. Bir kişi bile olsa, sayısal niteliğe takılmadan o insanlara en iyi derece hizmet etmemiz gerektiğini hatırlatmak istedik" ifadelerini kullandı.

Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı

Konuşmaların ardından 'Gölge Okul' projesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere madalya ve plaketleri takdim edildi. Program proje boyunca yapılan eserlerin yer aldığı serginin gezilmesiyle son buldu.