İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 5 Nisan Cuma günü başlayıp 9 gün sürecek Ramazan Bayramı boyunca İstanbul'da toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olacağını duyurdu. Bu karar, bayram süresince şehir içi ulaşımın kolaylaştırılması ve vatandaşların aileleriyle rahat bir şekilde zaman geçirmeleri amacıyla alındı.

Metro İstanbul, bayram süresince cumartesi tarifesine göre hizmet verecek ve seferler, bayramın ilk iki günü 06.00 - 00.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 12 Nisan Cuma günü ise, İstanbul'un ana metro hatlarında gece metrosu uygulaması devam edecek.

Bayram boyunca hatlarda günlük 2 bin 200’ü aşkın işletme, güvenlik ve temizlik çalışanları, olası arızalara müdahale etmek üzere ise günlük 176 teknik personel görev yapacak.

Deprem timleri hazır kıta Deprem timleri hazır kıta

Şehir Hatları vapurları, bayram süresince Pazar / Resmi Tatil günleri tarifesiyle seferlerini sürdürecek ve İBB Deniz Taksileri 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca, vapur kafeleri Kuzguncuk, Moda, Kadıköy, Beşiktaş ve Çubuklu iskelelerinde hizmete açık olacak.

İBB tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'daki parklar, bahçeler ve yürüyüş yolları gibi alanların Ramazan Bayramı süresince 966 personel ve 143 araç ile temizlik, bakım ve sulama işlemleri için hazır olacağı belirtildi. Ayrıca, Lale Bayramı etkinlikleri de Nisan ayı boyunca devam edecek.

Zabıta ekipleri bayram tatili boyunca 7/24 görev yapacak ve sağlık hizmetleri aksamayacak. Edirnekapı Şehitliği'nde şehit yakınları ve gaziler için özel bir bayram etkinliği düzenlenecek ve cami ile mezarlık ziyaretleri için özel ikramlar hazırlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi