Milyonlarca emekli, ocak ayındaki zammı sabırsızlıkla beklerken, SGK'dan emekli maaşlarıyla ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. 200 bine yakın EYT’linin dosyası incelenirken, bazı emeklilerin maaşlarının beklenenden düşük yattığı tespit edildi. Ünlü Ekonomist Muhammet Bayram, bu durumun çözülebileceğini açıkladı.

Güncel Altın | 3 Mayıs Güncel Altın Fiyatları Güncel Altın | 3 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

Paraa 4

Emekliler İçin Yeni Fırsatlar Kapıda

Emekli maaşlarının düşük yatması sorunuyla karşılaşan vatandaşlar için yeni bir umut doğuyor. İşte bu konuda atılması gereken adımlar ve beklenen sonuçlar:

SGK'dan Geri Ödeme Nasıl Yapılacak?

Ekonomist Muhammet Bayram, "Eğer emeklilik aylığı düşük olan ve daha yüksek olması gerektiğini düşünen emekliler varsa, SGK'ya dilekçe vermesi gerekiyor. Eksik aldığı ay farkları mutlak suretle kendilerine geri ödenir," açıklamasında bulundu.

Paraaaaa

Yanlış Hesaplamalar ve Düzeltme İşlemleri

Memurdan kaynaklanan evrak ve bilgi hataları bazı emeklilerin maaşlarının düşük hesaplanmasına sebep olabiliyor. SGK'ya yapılan doğru başvurularla bu sorunların giderilmesi hedefleniyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Önemli Bilgiler

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşlar ve primini tamamlamayanlar için Bayram'dan önemli ipuçları ve çözüm yolları geliyor.

Editör: Abdullah Argun