Hastaneye gelen vatandaşlar, Devlet Hastanesinin girişinde bulunan taksi durağındaki taksicilerin, araba trafiğini etkilediği ve park sorununa neden olduğu gerekçesiyle taksicileri İnegöl Belediyesine şikayet etti.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine belediye de Taksiciler Kooperatifi Başkanı Süleyman Salık ile bir görüşme yaparak hastane girişindeki taksi durağının başka bir yere kaldırılmasını ve burada 2 taksi dışında bekleme yapılmamasını istedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı Tarihçesi 1 Mayıs İşçi Bayramı Tarihçesi

Yeni taksi durağı için ise belediye, taksicilere İnegölspor tesislerinin yan kısmında yer gösterdi. Gösterilen yere de kooperatif tarafından yeni taksi durağı yapıldı.

Yeni durağın yapılmasıyla birlikte taksiciler, hastane girişinde bekleme yapamayacak. Hastane girişinde 2 taksinin beklemesine izin verilecek ve taksiler dönüşümlü olarak hizmet verecek. Taksici esnafı ise yeni yere taşınmak istemiyor.

Taksiciler Kooperatifi Başkanı Süleyman Salık, vatandaşlardan belediyeye şikayetlerin geldiğini ifade ederek, bunun üzerine taksi durağının yerinin değiştirildiğini söyledi. Hastane önünde 2 taksinin kalacağını diğer taksilerin ise yeni yapılan durakta bekleyeceğini aktaran Başkan Salık, belediyenin gösterdiği yere yeni taksi durağı yapıldığını ve bunun da taksiciler tarafından beğenildiğini dile getirdi.

Yeni yapılan taksi durağına "Taksi durağı mı köpek kulübesi mi?" diyerek tepki gösteren Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise "2011 yılında Belediye desteğiyle duraklar yapıldı. Türkiye'de ilk olan hizmetti. Fakat kooperatif tarafından yapılan durak olarak değil köpek kulübesi olarak mı yapıldı? Çok istiyorsa kooperatif başkanı gitsin o kulübe de otursun. Ben esnafımı oralarda oturtmam. Taksicilerin aidatlarıyla maaş alan Süleyman Salık ve ekibini kınıyorum. Bu kulübe taksici esnafına hakarettir" diye konuştu.