Dünyaca ünlü dev otomobil markası piyasada satışların iyice düşmesinden dolayı, araç üretimini durdurma kararı alıp ve piyasadan tamamen çekilme kararı aldığını duyurdu.

Dünyaca ünlü dev otomobil markası, Piyasadan çekiliyor

Çin'de faal olan Japon üretici firmaları, bu ülkede yaşanan satışların iyice düşmesiyle birlikte ve Çin iç piyasasının elektrikli araçlara yönelimindeki hızlı artışından dolayı olumsuz yönde etkileniyor.

Dünyaca ünlü dev otomobil markası, Piyasadan çekiliyor

Mitsubishi Motor Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, satış hedefleri planlandığı doğrultusunda yakalanamadığı ve Mart 2023 yılında üretimin askıya alındığı söyledi.

Bakan Duyurdu! 4,2 Milyar TL Hesaplara Yattı! Bakan Duyurdu! 4,2 Milyar TL Hesaplara Yattı!

Çin'de iş stratejisinin yeniden güncellendiği ve yapısal olarak reforma gidildiği bildirilen açıklamada, yerel üretimin durdurulacağı ve stoklar tükenince yeni araç satışı tamamen sona ereceği açıkladı.

Çin piyasasından çekilme kararı, Mart 2024 yılında sona ermiş olacak ve 2023 yılı mali yılını kapsayan, 24 milyar yenlik (160 milyon dolar) olağan dışı kaybı yaşanması bekleniyor.

Yerel imalat partneriyle birlikte müzakereler sonrası çekilme kararı alan Japon firmanın, üretim kaynaklarını Güneydoğu Asya pazarına kaydırabileceği söylendi.