İnegöl'deki Tarım Alanlarındaki OSB Rantına Bakanlıktan Onay İnegöl'deki Tarım Alanlarındaki OSB Rantına Bakanlıktan Onay

Adana'da bir düğün eğlencesinde havaya ateş açması sonucu bir kişinin ölümüne sebep olan muhtar Ali Özkan, 'bilinçli taksirle öldürmek' suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'nde meydana geldi. Zekiye Demiralay, silah sesiyle vurularak hayatını kaybetti. Şüpheli Özkan, mahkemede duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

AW076842_03

Ali Özkan, düğünde havaya ateş açarak, 2 kilometre uzaklıktaki Zekiye Demiralay'ın ölümüne neden oldu. Olay sonrası yapılan soruşturmalar ve güvenlik kamerası incelemeleri, Özkan'ın eylemini ortaya çıkardı.

AW076842_02

Sanığın Mahkeme İfadesi

Ali Özkan mahkeme sırasında, "Çok üzgünüm ve vicdan azabı çekiyorum. Keşke ben ölseydim de böyle olmasaydı" dedi . Özkan, olayın düğün heyecanıyla gerçekleştiğini ve pişman olduğunu ifade etti.

AW076842_04

Mahkeme Kararı ve Cezanın Gerekçesi

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Özkan'ın tutukluluk halinin devamına ve 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti. Mahkeme, Özkan'ın icra ettiği kamu görevi ve olayın ağırlığını dikkate alarak kararını verdi.

Editör: Abdullah Argun