Muğla’nın Datça ilçesinde, kış aylarının son turfanda domates üretim merkezlerinden birinde güz hasadı başladı. Ancak düşen fiyatlar ve artan maliyetler, üreticilerin yüzünü güldürmedi.

Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı

Domates Hasadı Başladı, Üreticinin Yüzü Gülmüyor

Datça'nın Kızlan Mahallesindeki üreticiler, hasat telaşı içerisindeyken, domates fiyatlarındaki düşüş endişe yaratıyor. Sezon başında kasası 250 TL olan domatesler, şimdilerde 150 TL'ye kadar düşmüş durumda.

domates tarla ciftci (3)

Fiyatlar Düşüyor, Üretici Endişeleniyor

Üretici Necati İlhan, fiyat düşüşleri ve artan maliyetler nedeniyle zarar ettiklerini belirtiyor. İlhan, "Sezon başı iyi geçti, kasası 250 TL'ye kadar çıktı ama şimdi 150-160 TL'ye düştü. Bu fiyatlarla zarar ediyoruz" diye konuştu.

domates tarla ciftci (5)

“Sezon bu sene başta iyiydi ve kasası 250 TL'ye satıldı ama şu anda kasa olarak 150 - 160 TL'ye kadar düştü. Bu durum para kazandırmaz, sadece masrafını çıkarır. Artan maliyetler sebebiyle de zarar ediyoruz. Fiyatlar önce iyiydi. Bu fiyatlardan gitsek domates para kazandırırdı ama fiyatlar düştü. Şu anda zarar ediyoruz.”

Üreticiler, mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını ve acil çözüm arayışında olduklarını ifade ediyorlar.

domates tarla ciftci (4)

Üreticilerin Beklentileri ve Çözüm Arayışları

Datça'daki domates üreticileri, fiyatların yeniden yükselmesini ve maliyetlerin düşmesini umuyor. Ayrıca, tarımsal destek ve pazarlama konularında daha fazla yardım talep ediyorlar.

domates tarla ciftci (2)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR