Türk Lirası karşısındaki dolar kuru, son aylarda devam eden hızlı yükseliş eğilimini sürdürerek yeni bir zirve olan 28.3245 seviyesinden güne başladı. 

Dolar/TL güne rekor kırarak başladı

Piyasalarda, iç veri gündemi ve Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı yakından takip ediliyor.

Dolar/TL güne rekor kırarak başladı

Bugünün iç veri gündemine ekim ayı imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi ve öncü İstanbul enflasyon verisi dahil edilirken, dolar/TL kurundaki yükseliş, yıl başından beri TL'nin dolar karşısında yüzde 33,9 değer kaybetmesine sebep oldu.

Dolar/TL güne rekor kırarak başladı

Haziran ayından beri kamunun kur üzerindeki kontrolünün gevşemesi sonucu TL'nin değer kaybı yüzde 26,9 seviyesine ulaştı. 

Bu süre içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 35'e yükseltmesinin yanı sıra TL mevduat paylarını artırmak ve sadeleştirmeye yönelik yeni adımlar atmış oldu.

IBAN Denetimi: Alıcı, Satıcı ve IBAN Kiralayanın Başına Ne Gelir? IBAN Denetimi: Alıcı, Satıcı ve IBAN Kiralayanın Başına Ne Gelir?

TCMB'nin yarın açıklayacağı yılın son enflasyon raporuna göre önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkıyor. TCMB'nin 2024 yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 33 olduğu bir dönemde, piyasa tahminleri yüzde 40 ile yüzde 45 arasında değişmektedir.