Türkiye'de yılın otomobilleri seçiliyor: 7 finalist belli oldu! Türkiye'de yılın otomobilleri seçiliyor: 7 finalist belli oldu!

Borsa İstanbul'un öne çıkan şirketlerinden Doğuş Otomotiv, hisse başına net 5 lira 11 kuruş temettü dağıtımında bulunacağını duyurdu. Temettü dağıtım tarihinin yanı sıra, yatırımcıları için önem taşıyan detaylar da paylaşıldı.

Temettü Miktarı ve Tarih

20 Ekim'deki genel kurul toplantısında 1 TL nominal değerli pay için brüt 5,68 TL temettü teklif edilecek olan Doğuş Otomotiv'den yapılan resmi açıklamada, stopaj sonrası bu miktarın net 5,11 TL olacağı belirtildi. Kâr payı dağıtım tarihinin 28 Kasım'da olacağı yine bu açıklamada duyuruldu.

Kar Dağıtım Politikası

"NET 1 MİLYAR 250 MİLYON TL" başlığı altında yapılan açıklamada, şirketin kâr dağıtım politikasına uygun şekilde, bilançodaki kaynaklardan net 1 milyar 250 milyon TL'nin ortaklara nakden dağıtılacağı ifade edildi. Kâr payı ödemelerinin 24 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başlayacağı ve bu ödemelerin Yönetim Kurulu teklifi ile genel kurulun onayına sunulacağı da bildirildi.