2004 yılından bu yana İnegöl ve Alanyurt"ta kullanılan, birkaç yıl önce de TOKİ bölgesinde halkın kullanımına sunulan doğalgazın Yenice halkının hizmetine sunulması için çalışmalar başlatıldı.

40 BİN KULLANICI VAR

Yapılacak olan çalışmalara ilişkin önceki gün düzenlenen toplantıda ayrıntılar masaya yatırıldı. Konuya ilişkin ilk olarak bir açıklama yapan İNGAZ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu: "Önümüzdeki yıl yapılması muhtemel olan Yenice"ye doğalgaz yatırımı konusunu masaya yatırdık. Malum İNGAZ; İnegöl, Alanyurt ve Yenişehir yerleşim bölgelerinde 2003 yılından beri hizmet vermeye devam etmekte. 2004 yılından itibaren de doğalgaz kullanılmaktadır. Yaklaşık 40 bin kullanıcı bu 3 yerde doğalgazla tanışmıştır. Ucuz, temiz ve konforlu enerji olan doğalgazdan tüm kullanıcılarımızın memnun olduğunu yaptığımız anketlerde görüyoruz. İnşallah yatırım halkamızı genişletmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda da fizibilite çalışması hazırladığımız Yenice kasabası gündemde. Sağ olsun Belediye Başkanımız bu konuda çok heyecanlı, çok istekli ve arzulu. Yenice halkı istekli ve arzulu. Vatandaşımızın bu istek ve arzusuna bizde duyarsız kalamazdık. Bu konuda bir teknik ve ekonomik bir çalışma içerisine girdik ve bu çalışmayı bir noktaya getirdik."diye konuştu.

YATIRIM LİSANS GENİŞLETMESİNE BAĞLI

Şatıroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "EPDK tarafından şirketimizle ilgili yeni tarife düzenlemesinin arifesindeyiz şu an. Bu çalışma tamamlandığında, İNGAZ"ın yeni tarifesi onaylandıktan sonraki süreçte Yenice"ye yatırımın ekonomik boyutu çok daha süratli bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu konuda siyasi olarakta Milletvekilimiz bizlere Ankara"dan da çok ciddi destek vermektedirler. Gerek Enerji Bakanlığında gerekse EPDK nezdinde girişimleri sonucunda inşallah lisans genişletmesi kapsamında Yenice kasabasını da projemize dâhil eder ve Yenice halkını temiz ve ucuz enerji olan doğalgazla tanıştırmış oluruz."

Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi! Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi!

AKHİSAR İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

İNGAZ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, "Doğalgaz şirketimiz İnegöl, Alanyurt ve Yenişehir"de doğalgaz dağıtımı yapmaktadır. Ucuz, temiz, konforlu enerji olan doğalgazı yaklaşık 40 bin haneyle buluşturduk. Bu 40 bin hane çok mutlu bir şekilde, çok rahat bir şekilde doğalgazı kullanmaktadır. Bundan sonra inşallah yerleşim yerimiz olan Akhisar"da da yaklaşık 10 gün önce başladığımız çalışmalarla doğalgazı getirmeyi planladık. Doğalgaz yatırımı, çok külfetli, maliyetli yatırımlardır. Bu yatırımın ekonomik boyutu oldukça fazladır. Ama her türlü zorluğa rağmen yönetim kurulumuzun aldığı kararlar çerçevesinde fedakârlıklarda bulunmak suretiyle gerek ekonomik anlamda, gerek teknik anlamda doğalgaz çalışmalarına bu sene başlamayı uygun gördük. İlk etapta 3 kilometrelik bir yatırımla yaklaşık 300-400"e yakın haneyi doğalgazla tanıştırmayı planladık. Maksadımız, Akhisar"da bu yatırımların ana iskeletini oluşturuyoruz. Buradaki yatırımların ana iskeleti icra, inşa ediyoruz. Beklentimiz şu ki, siz Akhisarlılar doğalgaz talep ettiğiniz takdirde biz size yatırımı getiririz. 50-100 metre yakınınıza kadar doğalgaz hattı çekilmiş olacak. Sokağınızda bir talep oluşturduğunuz ve bu talepte makul bir sayıya ulaştığı takdirde gaz şirketi olarak bizler hiç tereddüt etmeden orada yatırımı inşa ederiz ve bu çok süratli yapılan bir çalışmadır. Borular döşendikten sonra gaz verilmesi çok zor bir iş değildir. Benim bu konudaki istirhamım, doğalgaz hattı yaptığımız yerlerdeki tüm Akhisarlı hemşerilerimizin biran önce doğalgaz talebinde bulunmaları, abonelik işlemlerini yapıp tesisatlarına başlamalarıdır. Kış ayları yaklaşıyor. Tesisat yaptırmak için belki firmalarda da yoğunluk yaşanabilir. Bu anlamda hattı döşediğimiz güzergâhtaki vatandaşlarımızın buna başlamasında fayda var. Abone hizmetlerinde İNGAZ taksitlendirmeye gitmektedir. Bu konuda bir takım kolaylıklar sağlanmaktadır. Tesisat dönüşüm işlemlerinde, tesisat firmalarımız 12-16 aya kadar vade yapmaktadır. Akhisar"da oturan vatandaşlarımız, doğalgaz kültürünü bilen kültüre sahipler ve çok hızlı bir dönüşüm içerisine gireceklerdir. Arkasından da inşallah hattını döşeyemediğimiz güzergahtaki, sokaktaki vatandaşlarımız da talep etmeleri halinde de doğalgaz yatırımlarımızı hiç beklemeden onların ayağına götürmeyi planlıyoruz. Ben şimdiden doğalgaz yatırımlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

ÜMİDİM YÜKSEK

Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu ise yaptığı değerlendirmesinde, "Milletvekilimiz Hüseyin Şahin"in destek ve teşvikleriyle Yenice"ye doğalgaz getirilmesi ile ilgili toplantıyı burada yapmaktayız. İNGAZ Müdürü Nevzat Şatıroğlu ile 2 yıldır yapmış olduğumuz görüşmeler ve fabrika sahipleri ile yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde Yenice"ye doğalgaz getirilmesi konusunda belirli bir noktaya gelindi. Kendisinin de bahsettiği üzere Ekim ayında EPDK ile yapılacak protokol sözleşmeleri netleştiğinde inanıyorum ki 2013 yılında temiz ve ucuz enerji olan doğalgaz Yenice"mize gelmiş olacak. Benim ümidim yüksek. Biz Yenice Belediye Başkanlığı olarakta doğalgazı Yenice"ye getirmek adına her türlü desteği vermeyi kabul ettik."dedi.

PROSEDÜRLERİ AŞTIKTAN SONRA KAZMAYI VURACAĞIZ

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin"de, "İNGAZ Genel Müdürü ile çeşitli kereler müşahede ettiğimiz ve kendisinden de destek gördüğümüz ve Yenice Belediye Başkanlığının Yenice halkının temiz ve ucuz enerji olan doğalgaz kullanmaları için başlattığımız çalışmalara hız vermiş bulunuyoruz. Ben bu konuda siyasi irade olarak kararlı olduğumuzu, İnegöl"ümüzün bütününde, merkezinde, genişleme alanı Alanyurt"ta, Akhisar Mahallesi ve TOKİ bölgesinde, Yenice Islah OSB ve Yenice halkının da doğalgaz kullanmasını arzu ediyor ve siyasi irade olarak destekliyorum. İnşallah Allah nasip ederse önümüzdeki yıl yetkili prosedürleri aştıktan sonra Yenice"mizin de çevreyi kirletmeyen, ucuz, kaliteli doğalgaz için kazmayı vururuz diye ümit ediyorum. Geçmişte yaptığımız çalışmaların bereketlenmesi ve Yenice"nin doğalgaza kavuşmasını müjdelemek istiyorum" dedi.

AKHİSAR"IN DA DOĞALGAZA KAVUŞMASINI ARZU EDİYORUZ

Hüseyin Şahin açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Akhisar mahallemizde doğalgaz ihtiyacını karşılamak için gaz dağıtım şirketimiz İNGAZ"ın çok değerli Genel Müdürü ve İşletme Müdürümüz ile birlikte Akhisar mahallemizdeki çalışmaları inceledik. Çok verimli bir çalışma temposu içerisindeler. Akhisar mahallemizde çıkacak talebe göre işin hızlanması mümkün olacak. Akhisar mahallemizin de doğalgaza kavuşmasını arzu ediyoruz. Siyasi irade olarak bu konuda kararlılığımızı gösteriyoruz. Gaz dağıtım şirketi de bu konuda altyapı oluşturmak için elinden gelen gösteri gösteriyor. Akhisar mahallemizin hemen üstünde bulunan TOKİ 1. etabımızda doğalgazımız var. İkinci etabında 1244 konut oluşturacağımız bölgeye de gazı hemen verebileceğiz. Yine aynı şekilde eğitim vadisi olarak adlandırdığımız Mesleki Eğitim Kampüsüne de gazı vermemiz mümkün. Çünkü bu konuda da altyapı ve mesleki eğitim kampüsünün içindeki kamuya ait yapılacak işlerin ihalesi bu Cuma günü gerçekleştiriliyor. Gaz konusu da kapıya kadar gelmiş olacak. Dolayısıyla İnegöl"ümüzü komple yeni yerleşim alanlarıyla, Alanyurt"uyla, Akhisar mahallemiz, TOKİ bölgemiz, Yenice"miz ve eski İnegöl yerleşim alanını gazla donatıp temiz, çevreyi kirletmeyen, ucuz ve kaliteli enerji yakıtla tanıştırmak istiyoruz. İnegöl zaten uzun zamandan beri kullanıyor. Bu konuda desteğini bizden esirgemeyen İNGAZ dağıtım şirketine, yönetim kuruluna, Genel Müdürü ve İşletme Müdürüne teşekkür ediyorum."