Kış aylarına gelmesi ile beraber artan doğalgaz masrafları altında ezilenler için müjdeli haber bakanlıktan geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere sunduğu kış yardımına yönelik doğalgaz desteği ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre doğalgaz destek ödemelerinin arttırıldığı müjdelendi. Cumhurbaşkanının onay verdiği destek ödemesine yönelik rakamlar yeniden değişti.

İhtiyaç sahibi ailelerin faydalanabileceği yeni doğalgaz destek tutarı 900 TL'den 1.500 TL'ye çıkarıldı. En düşük bedel 500 TL birden zamlandı. Ailede yaşayan kişi sayısı ve ısıl haritada bulunduğu konuma bağlı olarak en fazla 2.500 TL'ye kadar doğalgaz desteği alan bir aile artık 3.500 TL'ye kadar destek alabilecek.

Doğalgaz Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

Doğalgaz destek ödemesinden faydalanmak isteyenlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden hak sahipliğinin bulunması ve ikamet ettiği evin doğalgaz desteğine uygun ısınma şeklini taşıyor olması gerekiyor.

E-Devlet Doğalgaz Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet üzerinden doğalgaz destek başvurusunda bulunmak isteyenlerin yapması gereken tek şey T.C kimlik numarası ve şifre ile beraber sisteme giriş yapmasıdır. “Sosyal yardım başvuru hizmeti” alanını eksiksiz şekilde dolduranlar destekten yararlanabilir. Başvurusu olumlu yanıt alan her hak sahibi en yakındaki PTT şubesine giderek faturasını ibraz ettirebilir.

Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları