Doğal gazın temiz ve ekonomik bir yakıt kaynağı olduğu bilinse de, çevresel etkenler ve kullanıcı hatalarından kaynaklanan kazaların engellenmesi için gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşıyor. Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz) Acil Müdahale Şefi İnan Uğur Yüceer, doğal gaz güvenliği hakkında bilinmesi gerekenleri  anlattı.

dogalgaz (6)

Önlemler ve Uyarılar

Doğal Gaz Tesisatında Sertifikalı Firmaların Önemi

Yüceer, doğal gaz tesisatının mutlaka sertifikalı firmalarca yapılması gerektiğini belirterek;

"Doğal gaz bağlantılı cihazların, sertifikalı firma ile proje ve dağıtım şirketinin onayından sonra devreye alınması gerekmektedir."

dogalgaz (1)

Kombi ve Şofben Bakımının Önemi

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, kombi ve şofben benzeri cihazların bakımının yapılması büyük bir önem taşıyor. Yüceer bu konuda;

"Ortamda bulunan cihazlardaki havalandırma menfezinin, soğuk hava girmesi ve benzeri nedenlerden dolayı kapatılmaması gerekiyor."

dogalgaz (2)

Bacaların Doğru Bakımı ve Seçimi

Doğal gazın yanması sonucu ortaya çıkan yoğun su buharının, bacalara ve bu bacaların bağlı olduğu yapıya zarar verebileceğini belirten Yüceer, çelik bacaların kullanılmasını ve bu bacaların periyodik bakımının yapılmasını önerdi.

Apple M4 işlemciler için geri sayım başladı! Apple M4 işlemciler için geri sayım başladı!

dogalgaz (3)

Mutfağınızda Gaz Güvenliği

Mutfakta bulunan yeni tip ocaklarda alev emniyet sisteminin kullanımının kazaları önleyici bir özellik olduğuna dikkat çeken Yüceer, bu sistem sayesinde alevin kesilmesi durumunda gazın otomatik olarak kesildiğini belirtti.

Son olarak, doğal gaz bağlantılarında esnek boruların ve gaz kesme bağlantılarının önemine değinen Yüceer, çelik örgülü sistemlerin kullanılmasının olası gaz kaçaklarını engelleyeceğini söyledi.

Doğal gaz, hem konutlarda hem de iş yerlerinde güvenli bir şekilde kullanılmakta olup; alınacak basit önlemlerle potansiyel riskler en aza indirgenebilir.

dogalgaz (4)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR