Yol kenarında yemek yiyen tır şoförlerinin arasına tır daldı: 5 yaralı Yol kenarında yemek yiyen tır şoförlerinin arasına tır daldı: 5 yaralı

Diyarbakır'da, Muhammet Şitil ve Ramazan Demirel adlı iki genç, bir çetenin kurbanı olarak akılalmaz işkencelere maruz kaldı. Çetenin, gençlere, ifadelerini değiştirmeleri için yapılan işkenceler cep telefonu kamerasıyla kaydedildi ve polis operasyonuyla çete çökertildi.

cete-mensuplarinin-telefonundan-cikti-iki-genci-16555501_2895_m

Dehşete Düşüren İşkence Detayları

Bir eve hapsedilen Muhammet Şitil ve Ramazan Demirel, çetenin elinde vücutlarının bantlanması, dil ve ayak parmaklarının penseyle çekilmesi, diz kapaklarına çekiçle vurulması gibi vahşi işkencelere maruz kaldı. Üstelik göbeklerine naylon eritilerek damlatılması da işkenceler arasındaydı.

Çetenin Çökertilmesi ve Yargı Süreci

Çete, mağdurların ve birinin babasının tanıklığı ile tespit edildi. "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, eziyet etme" suçlarından dolayı 30'ar yıl hapis istemiyle dava açıldı.

cete-mensuplarinin-telefonundan-cikti-iki-genci-16555501_9871_m

"Çığlık sesleri duyulmasın diye ağzına kadın çorabı sokuldu. Ardından hırsızlığı kendisinin yaptığı şekilde suçu üstlenmeye zorlanarak cep telefonuyla kayda alındı." 

Cep telefonlarından çıkan görüntü ve fotoğraflar, işkencenin boyutunu ve vahşetini ortaya koydu. Bu olay, toplumda büyük bir infial yaratırken, adaletin sağlanması ve benzer suçların önlenmesi için daha sıkı önlemler alınması gerektiğini gösterdi.

Editör: Abdullah Argun