Dışişleri Bakanlığı, Sudan'a seyahat konusunda vatandaşlarına yönelik bir uyarıda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Sudan'da güvenlik durumunun endişe verici bir seviyeye ulaştığı gözlemlenmiştir. Mevcut koşullar ve olası riskler göz önüne alındığında, vatandaşlarımızdan acil durumlar dışında Sudan'a seyahatten kaçınmaları önerilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu

Açıklamada, Sudan'da bulunan Türk vatandaşlarının Bakanlık ve Hartum Büyükelçiliği tarafından yapılabilecek ek uyarı ve duyuruları takip etmeleri çağrısında bulunuldu. Vatandaşlardan, "Sudan'da bulunanlar için Bakanlığımız ve Hartum Büyükelçiliğimiz tarafından yapılacak olan ek uyarıları düzenli olarak izlemeleri ve kişisel güvenlikleri için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşımaktadır" denildi.

Halihazırda Port Sudan'da faaliyet gösteren Hartum Büyükelçiliği ile +249 90 094 2738 numaralı acil durum hattı ve [email protected] e-posta adresi üzerinden iletişim kurmanın mümkün olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca Bakanlık Konsolosluk Çağrı Merkezi'nin +90 312 292 29 29 numaralı telefonu üzerinden de temasa geçilebileceği bilgisi paylaşıldı.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK