Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Dilan ve Engin Polat soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Şüpheliler hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma sürdürülüyor. Bu önemli soruşturmada son yaşanan gelişmeleri sizin için derledik.

Engin Polat'ın Akrabası ve Muhasebecisi Gözaltına Alındı:

sıcak gelişme

Soruşturma kapsamında Engin Polat'ın akrabası ve muhasebecisi olan Gökay Bekar, gözaltına alınarak Anadolu Adliyesine getirildi. Bekar, savcılıktaki işlemlerin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Bu gelişme soruşturmanın daha da derinleştiğini gösteriyor.

Dilan ve Engin Polat da Gözaltında:

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım tarihinde başlatılan operasyonda ve sonrasında yapılan operasyonlarda Dilan Polat ile eşi Engin Polat da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma, büyük bir çapta sürdürülüyor.

MASAK Raporu İncelemesi:

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlanmıştı. Raporda, 3 ayrı firmanın tasfiye halinde olduğu ve aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi yapıldığı tespit edilmişti.

43 Adrese Operasyon:

Paranın aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği belirlendikten sonra İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş ve İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

15 Şüpheli Tutuklandı:

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankaralı başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti. Bu süreçte toplamda 15 şüpheli tutuklanmıştı.