Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir karar alındı. Belirli şartları taşıyan emekliler, emlak vergisinden muaf olacak ve daha önce ödedikleri vergileri geri alabilecekler. Emlak vergisi muafiyeti, geliri sadece SGK emekli maaşı olan emekliler, ev hanımları, işsizler, engelliler, gaziler ve şehitlerin dul ve yetimlerini kapsayacak.

Altın Fiyatları Yükseliyor! 19 Mayıs Canlı Altın Fiyatları Altın Fiyatları Yükseliyor! 19 Mayıs Canlı Altın Fiyatları

Kimler Emlak Vergisinden Muaf?

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanabilecek gruplar arasında, başka geliri olmayan emekliler, ev hanımları, işsizler, engelliler, gaziler ve şehitlerin dul ve yetimleri bulunuyor. Çalışan emekliler ise bu muafiyetten yararlanamayacak.

Emekliler İçin Kritik Detaylar

Emekliler, brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konut için emlak vergisi ödemeyecekler. Bu muafiyet, evde oturanlar ve evini kiraya verenler için de geçerli. Geriye dönük olarak ödenen vergilerin iadesi için gerekli başvuruların yapılması gerekecek.

Emlak vergisi muafiyeti ve geri iadeler, emeklilerin ekonomik durumlarını iyileştirmek adına atılmış önemli bir adım olarak görülüyor. Emlak vergisinden muaf olan vatandaşların, bu haktan yararlanmak için ilgili belediyelere başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Editör: Fırat Çelik