Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 27 Ekim’de meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından evleri ağır hasar gören vatandaşlar için konteyner kent çalışmaları devam ediyor. Soğuyan havalara rağmen ekipler sahada yoğun mesai harcıyor.

Yağcıbedir Mahallesi Orman Deposu’nda oluşturulan alanda altyapı, su ve elektrik bağlantıları tamamlanarak konteynerlerin yerleştirilmesine başlandı. Yaklaşık 10 dönümlük alana kurulacak 100 konteyner, başvuru yapan hak sahiplerine teslim edilecek. Konteynerlerde mutfak, banyo, ısıtma sistemleri ve sosyal alanlar yer alırken, çocuklar için oyun alanları da bulunuyor.
Depremde evini kaybeden Ayşe Teyze, “Evimiz yıkıldı ama devletimiz hemen yanımızda oldu. Şimdi başımızı sokacak bir yerimiz var, Allah razı olsun” dedi.
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AFAD Başkan Yardımcısı Dr. Önder Bozkurt, AFAD Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürü Ahmet Nehar Poçan, Sındırgı Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Refik Gündoğan ile birlikte konteyner kentte incelemelerde bulundu.
Vali Ustaoğlu, “Tüm kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gece gündüz sahadayız. Kısa sürede kimseyi açıkta bırakmadan barınma sorununu çözeceğiz” ifadelerini kullandı. İlçede enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları da sürüyor.





