İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bugüne kadar 13 bin 753 artçı sarsıntı kaydedildi. Büyük yıkımın yaşandığı 11 ilde hasarlı binalarda tehlike sürüyor. Bölgedeki son durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan aktardı.

Kabine toplantısı sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına, yıkıma, acıya yol açan 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki artçı sarsıntılar sebebiyle milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Afet bölgesinde can kaybı 46 bin 104'e yükseldi" dedi.

"KULLANILAMAZ HALE GELEN BİNA SAYISI 230 BİN"

Erdoğan sözlerinin devamında, "Deprem bölgesindeki 11 ilimizde artık kullanılamaz hale gelen bina sayısı 230 bini buluyor. Evi hasarsız veya az hasarlı olan vatandaşlarımızın bir kısmı da devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle evlerine giremiyor. Konteyner kentlerin kurulumuna hız verdik. Gerekirse konteyner sayısını daha da artırabiliriz. Barınma sorunu yanında, şehirlerimizin günlük hayatlarının ayrılmaz bir parçası olan ticari faaliyetlerin ayağa kaldırılması konusuna da önem veriyoruz. Yıkılan veya kullanılamaz hale gelen iş yerleri için de çözümler geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.