Karadeniz veya Marmara Denizi'yle kıyaslandığında balık tutmak isteyen yeni adresi denizi olmayan Sivas oldu. Baraj gölü kıyısı, oltasına ulaşmak alan amatör balıkçılarla dolup taştı.

Denizlere kilometrelerce uzaklıkta olan Sivas'ta, oltasını alan amatör balıkçılar, baraj gölü kıyısına akın etti. Denize uzaklığı 200 kilometre olan Sivas'ın İmranlı ilçesine gelen amatör balıkçılar, boş vakitlerini değerlendirmeyeS

ve stres atmaya odaklandı. Tutkunları için İmranlı ilçesinde bulunan İmranlı Barajı'na gelen amatör balıkçılar, suya attıkları oltaların başında büyük bir sabırla bekledi. Kimi balıkçılar az da olsa balık avlarken, kimileri ise sürekliliklerine rağmen arzuların gerçekleşmesi mümkün olamaz. Olta balıkçılığının bu kentte, amatör balıkçıların balık tutmasının ayrı bir keyif olduğunu ifade etti.

Türkiye'de Sigara Krizi: En Popüler Markalar Artık Satılmayacak! Türkiye'de Sigara Krizi: En Popüler Markalar Artık Satılmayacak!

OLTANIN BAŞINDA SABIRLA SAATLERCE BEKLİYORLAR

Naim Temur, balık tutmanın sabır işi olduğunu belirterek, “Tatlı suda olta balıkçılığı yapıyoruz. Stres atmak için ara sıra tatlı sulara, göletlere ve barajlara gidiyoruz. Alabalık ve sazan gibi balıkları avlıyoruz. Ailecek geliyoruz. Gününe göre değişiyor. Bazen 4-5 tane, bugün mesela 8-10 tane yakaladık. Bazen bir günde hiç yakalayamıyoruz. Bazen 30-40 tane yakalıyoruz. Belli olmuyor. Tabii ki sabır işi. Oltanın başında bazen akşama kadar bekliyoruz.” dedi.

DENİZİ OLMAYAN KENTTE OLTA BALIKÇILIĞI YAYGINLAŞIYOR

Bahadır Yasin Kılıç ise Sivas'ta deniz olmadığı için oltayla balık tuttuklarını belirterek,aftada bir havanın müsait olduğu vakitlerde durmaya çalışıyoruz.

Bugünde biz geldik. Nasibimizi kovalayalım dedik. Akşama kadar 5-6 tane balık aldık. Gelip burada stres atıyoruz. Bizim için güzel bir aktivite oluyor” şeklinde konuştu.

Editör: Fırat Çelik