TCDD ekipleri, ülke genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk havaya rağmen yük ve yolcu taşımacılığının aksamaması için 13 bin 919 kilometrelik hat ağında 7/24 çalışma yürütüyor.

Yeni yılla birlikte artan kar yağışı karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), demiryolu trafiğinin güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi için tüm imkanlarını seferber etti. Çalışmalar, TCDD Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kontrol merkezi tarafından anlık olarak koordine ediliyor.

Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Veri İzleme Merkezi aracılığıyla hava durumunu takip eden ekipler, riskli bölgeleri önceden belirleyerek önleyici tedbirleri devreye alıyor. 9 bölge müdürlüğüne bağlı ekipler; kar küreme, buzlanmayı önleme ve kritik öneme sahip makas bölgelerinin temizliği için sahada görev yapıyor.

Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde bulunan Aşıt Tüneli'nde buzlanmaya karşı özel önlemler alındı. Tünel içerisindeki buz sarkıtları ve kalın buz tabakaları, tren trafiğini tehlikeye düşürmeden kontrollü bir şekilde temizleniyor.

Karla mücadele operasyonlarında teknolojik donanımlı rotatif kar küreme araçları, püskürtme makineleri ve özel karkürerler kullanılıyor. Planlı yürütülen bu süreçte toplam 4 bin personel ve 914 teknik araç aktif olarak rol alıyor.

Merkezi koordinasyon ve veri temelli planlama sayesinde, ağır kış şartlarına rağmen demiryolu ağındaki yük ve yolcu taşımacılığının kesintisiz bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA