Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş'ın, ikametgah kaydının Diyarbakır'da olması sebebiyle İstanbul'da oy kullanamayacağını açıkladı. Bu durum, DEM Parti İstanbul Basın Komisyonu tarafından yapılan resmi bir duyuru ile kamuoyuna bildirildi.

Duyuruda, yerel seçimlerde oy kullanabilmek için adayların yasal olarak 1 Ekim tarihine kadar ikametgah değişikliğini gerçekleştirmiş olmaları gerektiği vurgulandı. Ancak Meral Danış Beştaş'ın adaylığı bu süreçten sonra kesinleştiği için, İstanbul'da oy kullanma hakkından mahrum kaldığı belirtildi.

Operasyonlar Devam Ediyor 8 İlde Çok Sayıda Gözaltı Var Operasyonlar Devam Ediyor 8 İlde Çok Sayıda Gözaltı Var
"Aday çıkarma süreci ve Meral Danış Beştaş'ın adaylığı bu tarihten sonra belirlendiği için yarın İstanbul'da oy kullanamayacaktır. İBB Eş Başkan adayımız Meral Danış Beştaş, İstanbul'da seçim güvenliği sebebiyle ikametgahının bulunduğu Diyarbakır'da da oyunu kullanamayacaktır."

DEM Parti'nin açıklamasında, İstanbul'da seçim güvenliği kaygıları nedeniyle Beştaş'ın Diyarbakır'da da oy kullanamayacağına dikkat çekildi. 

Kaynak: Haber Merkezi